Заповедта е дадена за изпълнение, пише вестник "Струма". Още на 27 януари на закрито разпоредително заседание в Районен съд - Благоевград, докладвано от съдия Иван Петков, е подадено заявление за издаване на заповед за незабавно изпълнение на иска от финансовата институция.

Съдът е преценил, че са налице задълженията на фирмата ЕТ “Бербо - Асен Бербатов”. Фирмата, както и поръчителят Димитринка Антонова Ганчева - съпругата на Асен Бербатов, не са погасили неиздължена сума от 3854,36 лв. за овърдрафт по разплащателна сметка, в едно със законната лихва върху парите. Длъжниците трябва да върнат и 83,79 лева наказателна лихва за периода от 1.01.2010 до 24.01.2010, както и 316 лева съдебни разноски.

Вземането и разпродаването на имущество от съдия-изпълнител произтича от счетоводните книги на банката по договор за овърдрафт, сключен с фирма ЕТ “Бербо-Асен Бербатов”, представлявана от брата на Димитър Бербатов - Асен, и обезпечен с поръчителство от съпругата му Димитринка Ганчева.

Районен съдия Иван Петков предостави на длъжника възможност в двуседмичен срок, считано от 27 януари, да платят сумата или да подаде в съда писмено възражение по образец, което обаче не спира изпълнението на заповедта. Ако парите не бъдат платени до 10 февруари, принудително ще бъдат събрани след образуването на изпълнително дело.