Това реши днес правосъдието в Хонконг, предаде БТА, цитирайки Франс прес. Завещанието на Нина Ван, починала през 2007 г. на 69-годишна възраст от рак, бе направено в полза на Тони Чан, учителя й по фън шуй (китайско магично изкуство и учение за въздействието на "енергиите" от околната среда върху човека).

Според магистратите става дума за фалшификат, който не е подписан от наследодателя. Благотворителното дружество благотворителната фондация Чайнакем (Chinachem Charitable Foundation) се позовало на друго завещание от 2002 г., според което наследява цялото богатство на милиардерката, натрупано от търговия с недвижими имоти. Съдът го уважил с мотива, че документът "наистина отразява дългогодишното намерение на Нина да остави богатството си на благотворително дружество".

За член на клуба на милиардерите Нина Ван се държала твърде особено. Предпочитала заведенията на "Макдоналд'с" пред луксозните ресторанти и евтините дрешки пред марковите тоалети. Така харчела месечно по-малко от 3000 хонконгски долара (385 щатски долара). Прибягнала до фън шуй с надеждата да открие следите на съпруга си Теди, отвлечен през 1990 г., чието тяло след това не било открито. Не постигнала обаче успех.

Според адвокатите на благотворителната фондация "Чайнакем" Тони Чан бил шарлатан, злоупотребил с доверието на Нина Ван.