Спира се врменно движението на товарни и международни пътнически влакове между България и Гърция, посочва БТА.

По тази причина беше отменено заминаването на международния бърз влак от София за Солун, който обичайно тръгва от София в 17:05 ч., както и на международния бърз влак  от София за Солун, който по обичайното си разписание трябваше да замине от София в четвъртък сутрин в 07:00 ч. По съкратен маршрут ще се движат двата международни бързи влака между Букурещ и Солун, които ще пътуват само между Букурещ и София.

Няма потвърдена информация колко време ще продължи блокадата на железопътната линия.

За подробна информация за движението на международните влакове между България и Гърция клиентите на БДЖ могат да се обръщат към служителите в офисите на международно пътническо бюро "Рила", както и към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.
Телефоните на офисите на международно пътническо бюро "Рила", както и на гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари са публикувани на официалния сайт на "Български държавни железници" ЕАД (bdz.bg). "Български държавни железници" ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.