В 17.00 часа земеделците са затворили и ГКПП "Орменион-Капитан Петко войвода", за всички превозни средства, съобщиха от МВР. 

През ГКПП "Кулата-Промахон" е започнало пропускане на леките коли и автобусите. Камионите, чакащи от българска страна, са около 210. ГКПП "Илинден-Ексохи" също е отворен за леки коли и автобуси. На пункта има 16 камиона, по първоначална информация се очаква от 21.00 ч. до 9.00 ч. утре да бъдат пропускани всички превозни средства. ГКПП "Златоград" работи нормално, добавят от МВР.

На ГКПП Промахон тече среща на фермери, участващи в блокадите в Северна Гърция и района на Солун, съобщава агенция АНА-МПА, цитирана от БТА. Срещата е опит протестиращите фермери да договорят обща линия на действие. В нея участват представители на земеделците от няколко окръга в Централна Македония и Тесалия, съобщи за агенцията Стергиос Литос, член на координационния комитет на блокадата на Промахон.

Преди 13 ч. фермерите блокираха с трактори и жп линията на границата, прекъсвайки движението на товарни влакове от и към България. ГКПП Дойран и Евзони на гръцко-македонската граница бяха затворени от 12,20 ч. до 15,30 ч. Между 11 и 14 ч. фермери блокираха и движението по магистралата Солун - Серес. Затворена остава и автомагистралата Егнатия, водеща към Турция.