Той и началникът на българския ГКПП "Кулата" Йордан Недялков са посетили съседния гръцки граничен пункт преди час и там в тракторите на протестиращите и около тях не е имало нито един човек, с когото да разговарят.

Гръцките гранични власти също не разполагат с никаква информация за намеренията на протестиращите и дали ще бъде отворен в близките часове коридор за преминаване на превозни средства, съобщи Баханов.

"От вчера сме осигурили три химически тоалетни, говорили сме и със собствениците на близките бензиностанции сервизните помещения в тях да бъдат ползвани от заклещените от блокадата шофьори", допълни заместник-областният управител.

"Ако блокадата не бъде вдигната и не бъде отпушено, макар и временно, движението, сме се договорили с кмета на община Петрич Вельо Илиев около обед да бъдат раздадени и сандвичи на шофьорите, които чакат и мръзнат на опашката. Първите в колоната са тук вече близо 30 часа", каза Баханов.

От МВР съобщиха, че на пункта от българска страна чакат 192 автомобила. 185 от тях са тирове : български - 61, на други страни-членки на ЕС – 115, на трети страни – 9.

Координационният съвет на протестиращите в Гърция фермери на съвещание вчера е взел решение да засили блокадите по пътищата в страната и да не участва в диалога, за който призовава правителството, с мотива, че такъв диалог е недостатъчен. Това съобщава гръцкият информационен сайт Ин нюз, цитиран от БТА.
Стачкуващите земеделски производители са решили да издигнат още четири нови блокади в района на Темпи, Тирнаво, Платикамбо и Лариса, Централна Гърция. Днес се очаква да бъде взето решение дали да бъдат затворени пропускателните пунктове на магистралата в посока към Малгара, извън Солун.