За това алармира в писмо до медиите управителят на „Бюхлер и Бергер България” ЕООД. До 28 октомври 2009 година дружеството е обслужвало автопарка на холдинга под формата на дългосрочен наем на автомобили. Изпълнителният директор на „Булгартабак Холдинг” Иван Биларев е прекратил договора с „Бюхлер и Бергер България” според тях  без правно основание.
„Изисква се от нас да приемем обратно целия автопарк в един невъзможен срок, който до сега са ползвали, без дори физически да сме в състояние да проверим реалното техническо състояние на въпросните автомобили към момента на желаната дата на връщане”, пише в писмото, адресирано до медиите, цитира го "Фокус".
Според потърпевшите – действията на изпълнителния директор на „Булгартабак" са продиктувани от предстоящото Общо събрание на холдинга, на което след промените в България се очаквало да бъде подменен и целият Управителен съвет, както и самият той.
От „Бюхлер и Бергер България” заявиха още, че действията на изпълнителния директор са извършени в разрез с всяка бизнес логика и етикет. 
"Доста по-изгодни условия имаме с новия договор, който в момента все още не е влязъл в сила. Това е въпрос, които сме отложили за известно време, но пълната процедура е минала. Ние имаме разрешението на Агенцията по приватизация и на нашите корпоративни органи", каза Иван Биларев, който коментира, че това не е самостоятелно решение, а е мотивирано. Той потвърди, че автомобилите са марка „Рено”.
„Новите автомобили се получават под формата на оперативен лизинг, което е свързано с нашата дейност, която е основно мърчандайзинг. Ние имаме търговски представители, които са в страната, които имат за задача да посетят определен брой обекти, с което да получаваме обратната информация, какво се случва на пазара. За това трябва да са обезпечени с автомобили, с компютри и с телефони. Това не е новост, това просто е актуализация с нещо по-изгодно за самия холдинг”, каза още Биларев.
Има друг договор, който е заварен от преди три години и който изтича, така че това, което се случва, е смяна на един договор с друг договор. Това каза пред „Фокус” Тодор Николов, изпълнителен директор на Агенцията по приватизация. Аз съм убеден, че сме дали разрешение за много по-добри условия, при които да се случи това, категоричен е Николов.
Преди седмица бившият изпълнителен директор на "Булгартабак" Корнелия Нинова обяви, че ще внесе иск срещу Искра Фидосова - депутат от ГЕРБ, за клевета по повод изявленията й, че е участвала в корупционни схеми и е източвала „Булгартабак Холдинг”.