Сред тях имало бухалка, подсилена отвътре с метал и облицована с кожа.

Преди дни проверка на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), извършена по сигнал, установи, че е упражнявано системно насилие от членове на персонала върху децата.

Четирима служители - трима охранители и възпитател, бяха отстранени от работа. Освободен бе и директорът на интерната Димитър Петров.

Според проверяващата Кристина Георгиева, инспекцията на Агенцията за закрила на детето е била изненадваща, както за персонала, така и за децата, затова не е имало възможност те да са се уговаряли какво да говорят, съобщи bTV.

Георгиева разказа, че децата споделяли за жестоки пребивания.

"Пребивани са с пръчки и бухалки, които са правени с тази цел",
обясни тя.

И.д. директор Димитър Войводов коментира, че не е бил свидетел на побой в дома. Не знаел и да има шкаф с пособия за бой.

Охранителят в интерната Синджап Мехмедов, който е временно отстранен от работа, е категоричен, че не бие децата, а те постоянно се бият помежду си.

"Аз имам три деца, как ще ги бия, тези деца са осъдени. Децата се бият, защото не им даваме компютърната зала да ползват, когато има бягства. Миналата седмица пред инспекторка са се били, тя не може да ги разтърве",
казва Мехмедов.

Прокуратурата в Ямбол вече разследва сигнала за насилие над децата.