Британската управляваща Лейбъристка партия обаче обяви, че разговорите с либералните демократи на Ник Клег за съставянето на ново коалиционно правителство временно са били спрени, но не са приключили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Според Би Би Си обаче преговорите между лейбъристите и Клег, започнали снощи, не са довели до никакъв резултат и няма да доведат до резултат и в бъдеще. Това признание дори е било направено от кабинета на премиера Браун, предаде Франс прес.

По-рано премиерът Гордън Браун обяви, че ще се оттегли от ръководния пост, стига лейбъристи и либерал-демократи да съставят новото правителство на Великобритания. Либералдемократите обаче от 4 дни преговарят с консервативната партия.

Консерваторите спечелиха най-много гласове на изборите на 6 май, но те не им стигнаха за абсолютно мнозинство, което ги принуди да преговарят с Клег, останал на трето място. Лейбъристите останаха на второ място след тежка загуба, но също искат да постигнат сделка за коалиционно правителство с Клег. Лидерът на консерваторите Дейвид Камерън призова либералдемократите да решат кого ще подкрепят, след като стана ясно, че лидерът на либералите Ник Клег е позвънил на Гордън Браун и е предложил преговори.

Източник от редиците на либералните демократи, цитиран от Франс прес, обаче каза, че в най-скоро време ще бъде обявено, че е постигнато споразумение за коалиционно правителство между Камерън и Клег. Заради тези информации, че скоро Великобритания може да има стабилно правителство лондонският борсов индекс Footsie-100 се покачи рязко с 0,8%.
Преговорите за формиране на ново британско правителство достигат до решаваща фаза. Всички знаци сочат за това, че консерваторите и либералдемократите ще формират управляващ алианс, въпреки опита в последната минута на лейбъристите да изместят консерваторите от коалицията, коментира американският вестник „Ню Йорк таймс”.
Междувременно в британските медии се появиха слухове, че премиерът Гордън Браун е подал оставка, съобщи Ройтерс. Говорител на премиера опроверга твърденията и обяви, че Браун "все още е премиер".