С какво ще запомним този ден? 

Изваждат бизнесмена Цветомир Найденов от разширения български списък със санкциите по закона "Магнитски". Той беше там покрай свързаните лица с бизнесмена Васил Божков. Поиска да бъде изваден, тъй като от близо две години прекратил отношения с Божков. Твърденията му били потвърдени с доказателства, заявиха от съда.

Повдигнаха обвинения на капитана и втория му помощник на кораба "Вера Су". Двамата вчера бяха задържани за срок до 72 часа, като прокуратурата е внесла в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Заради нарастващия брой заразени от 0 до 19 г., Върховна административна прокуратура пита здравния министър Стойчо Кацаров как се лекуват, ваксинират и тестват децата за COVID-19. В същото време служебният кабинет предлага скоро всичко да работи като преди, но само срещу "зелен сертификат".

"Колкото и мерки да се налагат, ако те не се спазват или ако има начин за заобикалянето им, няма да има никакъв ефект" - още от коментара на Елица Йорданова, която живее в Холандия, за възможното затягане на ограниченията у нас, чуйте в подкаст новините. 

Снимка: Личен архив

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic