С какво ще запомним този ден?

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков заяви готовност за оставка. Общото събрание отхвърли тази възможност.

В Германия правителството изпрати Ангела Меркел с цветя, в Швеция жена пое премиерския пост за първи път в историята. А британска депутатка беше порицана, че ходи на работа с тримесечното си бебе.

Стела Крийзи показва в Туитър снимка, на която се вижда официален имейл, в който й се припомня, че правилникът на Камарата на общините е актуализиран и новите правила не допускат депутат да идва в парламента, придружаван от дете.

След днешните преговори за коалиционно правителство у нас: няма да въвеждаме задължителна ваксинация срещу COVID и ще се премахне доплащането от страна на пациента. Преговарящите нямаха разминавания по необходимостта от здравна реформа, премахване на статута на общинските и държавните болници като търговски дружества, изграждане на национална детска болница и вдигане на заплатите на медиците в спешната помощ. Както и по премахване на доплащането от страна на пациента, когато използва медицинска помощ, финансирана от здравната каса.

Послание за замразяване цените на тока и парното политически звучи добре, но фактически ще доведе до ненужни проблеми - още от коментара на Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум ще чуете в подкаста.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic