Какво се случи до този час?

Кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" акадeмик Николай Денков върна на президента неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство. Условието на формацията да представи състав на кабинет беше групите от Народното събраниe да се обединят около приоритети за страната, които бяха формулирани в текст на декларация. 

Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов. Делото е за клевета заради думите на лидера на ГЕРБ, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. Искът на Кирил Петков срещу Бойко Борисов е за половин милион.

Бразилският върховен съд отстрани губернатора на столицата Бразилия за период от 90 дни след атакуването от хиляди демонстранти на редица държавни институции, съобщават местните медии. След часове на хаос силите на реда освен, че си върнаха контрола над сградите, където нахлуха вчера стотиците протестиращи срещу постъпването на власт на де Силва, арестуваха над 200 души. 

Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът победи италианеца Франческо Маестрели в три тежки сета, които двамата играха в продължение на три часа в жегата в Мелбърн.

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

За тежки алергични реакции при хора и кучета след разходка в горите край Стара Загора и на аязмото сигнализират стопани пред БНР. Причината за проблема е инвазията на гъсеницата борова процесионка, която масово поразява иглолистните дървета в района. Чуйте какви са причините в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Да предоговорим ли ангажимента за вредните емисии заради ТЕЦ-овете?". До този момент превес има отговорът "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.