С какво ще запомним този ден?

"Доверието в избирателния процес се разрушава от внезапната смяна на бюлетини с машини и обратното, както и от прекаленото политизиране на процеса - още от коментара на политическия репортер от вестник "Сега" Людмил Илиев чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

В Перник двама работници са загинали, след като общо четирима са били затрупани по време на изкопни дейности на водопроводната мрежа в кв. "Хумни дол" в Перник, съобщиха за Dir.bg от полицията в миньорския град. Двамата пострадали са откарани в болница. По първоначална информация няма пряка опасност за живота им. Сигналът в полицията е получен около 14,30 часа. Неофициално четиримата работници са работили по смяна на тръби. Изкопът, в който са затрупани, е бил укрепен, но вероятно масата е натежала от падналите дъждове.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в партията да се върнат всички бивши членове на левицата, създали свои формации. Става дума за напусналите столетница Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев и други, но не и за изключените. Причината за призива ѝ е прокламираното от Първанов ново ляво обединение, което ще се учредява във вторник в НДК.

Сърбия и Камерун направиха равенство 3:3 в най-атрактивния мач от началото на Световното първенство в Катар. Ремито спокойно може да се определи за "самоубийствено" за каузата на двата тима за продължаване напред, защото макар и на теория това все още да е постижим сценарий, то минава през задължителна победа в последните им мачове. Двата тима ще чакат и развоя на мача между Бразилия и Швейцария от тази група по-късно днес. Сърбия може би трябва да съжалява повече, защото водеше с 3:1 срещу тим, който бе в серия от осем поредни загуби на Световни първенства, но в рамките на 120 секунди допуснаха два гола, които се оказаха фатални. В друг мач от днес Гана победи Южна Корея с 3:2, след като изпусна аванс от 0:2, но вкара победно попадение. Това са първи три точки за африканците в Катар, а Южна Корея остава с една.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Какво ни впечатли преди малко?

Световната здравна организация обяви, че "маймунската" едра шарка ще бъде преименувана. Защо и как ще се казва вече инфекциозното заболяване? Чуйте във вечерните Podcast Новини.