Какво се случи до този час?

Президентът провежда консултации с всички парламентарни групи, търси се формула за излизане от политическата криза. Премиерът в оставка Кирил Петков от своя страна заяви, че ако мандатът отиде при някой от сегашните коалиционни партньори на "Продължаваме промяната", парламентарната група ще бъде отворена за диалог. Единствената червена линия, която по думите му няма да се премине, е шепа хора да продължават да ограбват българския народ. Представителите на ГЕРБ-СДС декларираха готовност да предложат решения за решаване на различните кризи, в които се нимира страната ни, но с уговорката, че запазват позицията си, че не виждат формула за излизане от политическата криза.

Прокуратурата в Русия забрани дейността на разследващата медия "Белингкат" на руска територия. Базираната в Нидерландия организация "Белингкат" уличи подкрепяни от Русия войници за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна през 2014 г. и разкри руските агенти, пратени да отровят критика на Кремъл Алексей Навални през 2020 г. Според съобщението на прокуратурата дейността на двете медии представлява "заплаха за конституционния строй и сигурността на Руската федерация". Затова те са включени в списъка на "нежеланите" в Русия организации, като им се забранява да оперират в страната, а сътрудничеството им с руски юридически и физически лица става незаконно, се казва в съобщението.

Серина Уилямс се завръща да играе в Торонто на турнира от сериите WTA 1000 през август, предаде "Корнер". За пореден път се оказва, че слуховете за отказване на легендата са силно преувеличени, а те отново се появиха след участието на Серина на "Уимбълдън". Трикратна шампионка в Канада, тя е включена в списъка за турнира, в който са всички най-големи звезди на женския тенис в момента. Води го Ига Швьонтек, световната №1, а в него се четат имената и на последните две шампионки - Бианка Андрееску (2019-а) и Камила Джорджи (2021 г.).

"Частният сектор ще вдига заплати. Мислите ли, че и вашата ще се увеличи?" - това ви питаме днес във връзка с прогноза на БНБ, а коментарите ви варират от "Хич даже няма да повишат заплатите при тази икономическа криза" до "Ще ми я вдигнат, понеже младите инженерчета за нищо не стават". Какво още споделихте с нас до момента, ще чуете в края на Podcast новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Тази година няма хора, прободени от рогата на бик, по време на финалното бягане на фестивала Сан Фермин в испанския град Памплона. То се проведе вчера, предаде Асошиейтед прес. Подробности чуйте в новините. 

А какво ще кажете за това?

"Частният сектор ще вдига заплати. Мислите ли, че и вашата ще се увеличи?" - това ви питаме днес във връзка с прогнозата на БНБ за ръст на заплатите заради повишаване на инфлацията, която до края на годината ще достигне 14.7%. 

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.