С какво ще запомним този ден?

В началото на прехода д-р Петър Дертлиев казваше, че "България трябва да се управлява с ума и знанията на цялата нация". Нито един от днешните политически лидери не могат да осмислят казаното. И не само тъпчем на едно място, но дори се връщаме назад - още от коментара на журналиста Валерия Велева, главен редактор на epicenter.bg, ще чуете в Podcast новините.

И още от темите на 17 август:

Държавата отвори резерва - близо 100 хиляди литра питейна вода ще стигне до хората в Своге заради безводието, реши правителството на днешното си заседание. Пред журналисти в Министерския съвет главен комисар Николай Николов - директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" обясни, че кризата с безводието засяга над 12 хиляди души, а в града вече се раздава вода за пиене и отделно вода за битови нужди. Паралелно с тези спешни мерки се работи за възстановяване на водохващането в село Искрец - там експерти хидрогеолози ще предложат варианти за връщане на водата, обясни Николов.

Оставка в кралските Военновъздушни сили на Великобритания заради "паузата" в наемането на бели мъже новобранци. Ръководителят на отдела за набиране на персонал, който е жена, е подал оставка, съобщи "Скай нюз", като се позова на източници от отбраната. Високопоставената жена офицер е подала предизвестието си през последните дни на фона на опасенията, че всякакви подобни ограничения за наемане на работа, макар и временни, могат да подкопаят бойната мощ на Кралските военновъздушни сили, твърдят източниците. През последните години няколко правителства подканват трите въоръжени служби - военновъздушните сили, армията и Кралския флот - да подобрят статистиката си за многообразието в тази традиционно предимно бяла, мъжка професия.

Стойчо Младенов е новият оперативен директор на ЦСКА 1948, предаде "Корнер". Ето и какво каза Младенов, след като като получи символично екип със своето име от изпълнителния директор Добрин Гьонов.

"Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба, за да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА. Доволен съм, че влизам в ЦСКА, който е изпълнен с табели на ЦСКА. С моя опит ще се опитам да бъда полезен във всяка сфера. Ново е за мен, ще ми трябва време да се ориентирам. Достатъчно съм зрял, за да преценя какво трябва да направя. Къде да отида - в Лудогорец, в Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия", къде да отида? Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва", посочи Стойчо Младенов.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Хокеистът Уейн Грецки е съден за 10 милиона долара, заради твърдения относно дъвки за отслабване, съобщава сайтът "TMZ", цитиран от БТА. Какво съдържат тези твърдения, чуйте в новините.