Какво се случи до този час?

Без допълнителни мерки срещу COVID, зелените сертификати са свършили работа и ще продължат да действат, обяви здравният министър Стойчо Кацаров. Пред NOVA той обясни, че ако има пета вълна през февруари, но населението е ваксинирано в по-голямата си част, жертвите ще са много по-малко.

Как ще бъдат разпределени местата в новия парламент и кои кандидати ще ги заемат - очакваме официална информация от Централната избирателна комисия. Освен мандатите по райони за всяка от партиите и коалициите, ще са факт и резултатите за вота с преференции при нареждането на листите. Ще бъде обявена и официалната избирателната активност от миналата неделя.

След официалното оповестяване на информацията за мандатите, избраните за депутати от два района ще трябва да посочат в еднодневен срок откъде ще реализират мандата си или, както се е случвало на предходни избори, ще могат да се откажат да бъдат посочени за избрани, което също ще пренареди резултатите.

Български сладолед с биволско кисело мляко попадна в топ 10 на най-добрите в света. Йогуртът е от мляко от свободно отглеждани на пасища биволи в подножието на Централния Балкан. Използвана е традиционна българска технология и ферментация с Lactobacillus Bulgaricus, световно известна със своите уникални качества. Вкусът символично е аранжиран с бял шоколад, боядисан в зелено, за да се подчертае важността за опазване на горите и дивите насаждения.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Тази вечер от 20:00 ч. БНТ ще излъчи единствения дебат между кандидатите за президент на България. Дебатите ще обхващат важните за обществото теми, в които основна роля играе президентската институция, както и политики, виждания и ценности на кандидатите.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.