С какво ще запомним този ден? 

Преформатирано правителство може да издържи до края на годината, но не и по-дълго. Коментара на лидера на "Републиканци за България" Цветан Цветанов чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Депутати се отцепиха от "Има такъв народ". Слави Трифонов ги нарече предатели.

В Агенция "Митници" няма постъпило оплакване от топмодела Наоми Кембъл, която според "Дейли Мейл" недоволствала от отношението към нея на Летище София. Тя е цитирана да казва, че "е спряна, защото е черна". Служители на Агенция "Митници" обаче твърдят, че са направили рутинна проверка на багажа ѝ, както и че официално оплакване няма. Кембъл е била в България за снимките на реклама.

Съдът в Лас Вегас отхвърли иска на адвокатския екип, представляващ Катрин Майорга, за 25 милиона долара обезщетение срещу Кристиано Роналдо, предаде "Корнер". Жалбата бе разгледана повече от десетилетие след нощта, в която в същия град двамата са се срещнали в бар на местен хотел, а после са правили секс в стаята на португалската суперзвезда. Майорга тогава внася сигнал за изнасилване в местната полиция, а след няколкоседмични преговори се стига до плащане на 375 хиляди долара от Роналдо и оттегляне на обвиненията. Съдийката Дженифър Дорси затвори делото в ранните часове на неделя българско време със заключението, че адвокат Лесли Марк Стовал, лидер на жалителите, е опитал да "извлече дивиденти в особено големи размери, използвайки с лоши намерения изтекли документи, които са поверителни".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Български астроном е водещ автор в изследване за откриване на екзопланета. Новото проучване е с водещ автор д-р Трифон Трифонов от Института по астрономия "Макс Планк" в Германия и катедрата "Астрономия" към Физическия факултет на Софийския университет, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. Резултатите са приети за публикуване в престижното списание "Астрофизикъл джърнъл". Какво представлява откритата екзопланета чуйте в Podcast новините.