С какво ще запомним този ден?

Общата смъртност в България по време на сегашната COVID вълна е с една трета по-ниска спрямо предишните вълни, твърди здравният министър Стойчо Кацаров. И обещава, че училищата ще се затварят последни при пълен локдаун. А ще има ли мерки на национално ниво, ще разберем в петък.

УЕФА официално потвърди избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. На официалния си сайт футболната централа посвети материал на победата на Михайлов, както и на плановете му за бъдещето на родния футбол. Споменава се за стратегически планове и реализацията на програми за развитие на детско-юношеския футбол. Освен това е заложено построяването на нов национален стадион, както и увеличаването на инвестициите в подготовката на треньорски кадри.

Въглищните централи у нас са с ниска ефективност, заради суровината и липсата на инвестиции в нови технологии. Въглищата трябва да бъдат използвани в краен случай в енергийния микс и да се пазят като депозит за енергийната ни независимост. Още от коментара на енергийния експерт инж. Колю Орешков очаквайте след малко в подкаст новините.

Снимка: Личен архив

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic