"Това е смисълът на предизвикателството: да ги провокираме да творят, да правят кино, да се развиват и да се срещат с други хора като тях, които също искат да творят", споделя единият от организаторите на инициативата The challenge Кристина Верославова, известна с ролята си в сериала на БНТ "Вина". Другият е Николай Мутафчиев. 

В разговор с част от победителите от състезанието Арлина Антонова (режисьор), Лиана Желева (актриса) и Иван Стойчев (актьор) споделят за решението да заснемат филма си с телефон, въпреки че няма специфично изискване и другите участници снимат със специализирана техника.

"Показахме им, че можем с помощта на един прост телефон да заснемем един петминутен късометражен филм с доста добро качество", споделя Лиана Желева.

В динамичното ежедневие е все по-трудно да се задържи вниманието на зрителя за продължително време, вследствие на което кратките форми на съдържание стават все по-приложими. Според една от участничките в някои случаи кратката форма на един филм казва повече на зрителя, отколкото пълнометражен вариант.

София е първият град от общо 14, в който се организира състезанието. От всеки един град ще има печеливш отбор и те ще се състезават един с друг. В края на годината ще бъде избран национален победител. Датите за останалите градове ще бъдат обявени съвсем скоро.

Чуйте целият разговор в аудиото!

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic

Източник: Предизвикателството, колаж: Траяна Генчева, Dir.bg