С какво ще запомним този ден? 

Новогодишната заря може да бъде заменена от светлинно шоу с дронове - какви са предимствата на подобна инвестиция? Във вечерните Podcast новини говори главният редактор на Chronicle.bg Даниел Петров. 

И още от темите, които ще чуете: 

Цените на тока и парното няма няма да се вдигат от Нова година, а "Булгаргаз" поиска по-ниска цена за газа, отколкото първоначално дружеството беше обявило. Вместо 204 лева за 1000 кубически метра, ще плащаме 186 лева през януари, което е увеличение с 27 на сто, спрямо настоящата цена. Окончателно тя ще бъде утвърдена на 1 януари. 

Руското посолство у нас обобщи основните външнополитически резултати от отиващата си година. На официалната си страница във Фейсбук дипломатите на Москва отчитат, че заминаващата си година се е превърнала за външната политика на Русия "в повратна точка" и е била концентрирана върху "формирането на нова международна реалност". Наричат "епохални" непризнатото от международното право присъединяване на Донецка и Луганска народни републики и на Запорожка и Херсонска области, както и т. нар. специална военна операция в Украйна. Освен това сложили край "на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с "колективния Запад".

Александър Везенков е Спортист на годината на България в 65-ото издание на анкетата, предаде "Корнер". Баскетболната ни звезда спечели с голяма преднина, като заслужи това с невероятното си представяне с гръцкия гранд Олимпиакос, както и с националния ни тим. Везенков е едва вторият спортист от баскетбола, който печели отличието след Ваня Войнова през 1958-а (в първото издание на анкетата). Призьорите сред родните атлети бяха определени от гласовете на 102 действащи спортни журналисти от 40 печатни и електронни медии. На второ място се нареди борецът Кирил Милов, а на третата позиция е алпиецът Алберт Попов.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Хакер твърди, че разполага с данните на над 400 млн. души, които е взел от "Туитър", какво иска в замяна на това да не ги разпространи, чуйте във вечерните Podcast новини.