Защо денят започва така? 

Защото след като български евродепутати от ГЕРБ и СДС се оплакаха на европейските си колеги от изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков, Еврокомисията им отговори: "Не коментираме вътрешни политически събития". 

Коментари през целия ден обаче очакваме след обявените снощи санкции срещу Пеевски, Божков и Желязков. 

А може би, защото богатите похарчили над 1 млрд. долара за суперяхти, за да бягат от коронавируса.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

Почти половината германци са готови да продължат да носят маски и след края на пандемията. Това става ясно от социологическо проучване, оповестено от агенция ДПА. Мерките за борба с коронавируса, като например носенето на предпазни маски, спазването на социална дистанция и честото миене на ръцете, доведоха до значително намаляване на случаите на заразяване с други болести. Спад се наблюдава най-вече при болестите, които, подобно на коронавируса, се предават по въздушно-капков път. Строгото спазване на мерките срещу коронавируса доведе почти до "липса" на грипен сезон за 2020-2021 година, пише БТА.

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.