След часовете комбинира текст, графики и в бъдеще и видео. Инициативата цели да популяризира четенето, авторите или литературата - в дигитална среда.

Покрай романа "Направени от вина" писателката и журналистка Йоанна Елми се среща с много гимназисти. С тях разговаря по теми, свързани с това какво четат и какво не четат. И по тяхна идея тя продължава усилията да се модернизират разговорите за българска литература. "Но имах нужда от нещо, което да ме побутне. И това бяха резултатите от матурите - средно. 3.93 по български и литература за цяла България. Това беше финалната капка, която ме накара да създам проекта "След часовете" - споделя Йоанна.

"Винаги съм била дигитален човек, дете на социалните мрежи и платформи и вярвам, че привилегията, която имаме да комуникираме през тях, някой ден ще надделее над ужасите, които ни причиняват социалките - от дефицит на вниманието до пълзящ екстремизъм. И за мен ще бъде добре да ги ползвам за добро" - това казва създателката на проекта "След часовете". Чуйте разговора с нея!

 

"Нямам и самочувствието, че мога да говоря с гимназисти или въобще хора, разочаровани от книгите и литературата - ще разчитам на тях да водят, да питат, да ме критикуват. Надявам се с времето съдържанието да става все по-добро, да расте, да правим интервюта и задълбочени материали, да подкрепяме каузите си взаимно и изобщо, имам големи планове. Ще се надявам да ми пращате интересни истории, текстове, исторически факти и всичко друго, което считате, че е важно за литературата. За нашата литература - българската".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic