Какво се случи до този час?

Кирил Петков се оттегля от премиерския пост. Новият кандидат за министър-председател на "Продължаваме промяната" е настоящият финансов министър в оставка Асен Василев. Това съобщи Петков във видео обръщение, разпространено до медиите.

Изтече крайният срок, който руският посланик Елеонора Митрофанова даде на страната ни - или да оттеглим експулсирането на руски дипломати, или късат отношения с нас. "Няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава. Няма да допуснем, защото не ни е страх", категоричен бе министър-председателят в специалното си обръщение.

Системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу COVID-19, достъпна на сайта www.his.bg, временно спира да функционира, съобщиха от здравното министерство. Това се налага заради декларираната от редица лечебни заведения невъзможност целодневно, при пълна работна седмица, да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу COVID-19, с оглед сезона на отпуските. Хората с регистриран към днешна дата час за поставяне на ваксина чрез онлайн системата трябва да се обърнат към своя общопрактикуващ лекар или към съответната регионална здравна инспекция за насрочване на нови дата и час. Желаещите да получат ваксина, може да го направят и в съответните ваксинационни пунктове.

Рафаел Надал победи с 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 литовеца Рикардас Беранкис във втория кръг на "Уимбълдън" и продължава напред в турнира, предаде "Корнер". Испанецът мечтае за календарен Голям шлем, след като спечели първите два турнира за годината в Австралия и Париж, а в Лондон още не е отпаднал. За него това бе победа №307-ма в надпревари от Шлема, а в следващия кръг съперник ще е италианецът Лоренцо Сонего. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Турският медиен регулатор блокира сайтовете на "Дойче веле" и на радио "Гласът на Америка", предаде ДПА. Каква е причината и какви действия ще предприемат съответните медии, чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това? 

Кирил Петков се оттегля от премиерския пост, а новият кандидат за министър-председател на "Продължаваме промяната" е настоящият финансов министър в оставка Асен Василев, съобщи самият Петков във видео обръщение, разпространено до медиите. 

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.