Какво се случи до този час?

Новите служебни министри са извикани днес в 14 часа при президента Румен Радев. Той ще им представи приоритетите, които трябва да постигнат в работата си, и ще им възложи задачи. Първото заседание на новия служебен кабинет ще започне в 15,30 часа. Очаква се кабинетът разгледа и приеме план-сметката за разходите и по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април.

Канадското министерство на отбраната съобщи, че е засякло летящ на голяма височина балон за наблюдение, малко след като американски представители казаха, че китайски шпионски балон е бил засечен да се носи над западния американски щат Монтана, предадоха световните агенции. От Съединените щати смятат, че това е китайски височинен балон, който е летял над чувствителни обекти, за да събира информация.

Феновете на ЦСКА от организираните групи в сектор "Г" прекратяват бойкота, продължил през целия първи полусезон в българския футбол. От лятото на 2022-ра ултрасите обявиха, че няма да влязат на трибуната и да подкрепят "червените" с упреци към ръководството на клуба. Декларация днес обаче известява за края на протеста. "Опитахме да повлияем с отсъствие - не стана. Време е да пробваме с присъствие. И не, господа доброжелатели, никой няма да пречи на отбора да прави това, за което е създаден - да побеждава. Спете спокойно", изтъкват ултрасите.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Мъж от Уганда е баща на 102 деца и се сблъсква с проблеми като това как да им осигури прехрана или дори да си спомни имената им, предаде Франс прес. 68-годишният е глава на семейство от 12 жени. Чуйте повече за голямото семейство в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

Инициативен комитет от активисти на Национално движение "Бащино огнище" и ВМРО- БНД събира подписи за провеждане на национално допитване. Освен въпроси за въвеждането на еврото и за запазване на въглищните централи ще има още един - за семейните ценности. Той е формулиран така: "Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България", съобщава "24 часа". ЛГБТИ означава лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални. Ивайло Шопски от "Бащино огнище" и Красимир Червилов от ВМРО съобщиха, че подписи ще се събират до края на март.

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail podcastnews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.