С какво ще запомним този ден? 

"Български възход" не аргументира достатъчно добре решението си да гласува "за" оръжие за Украйна, а непоследователността в политиката се наказва електорално - още от коментара на политолога и бивш заместник-министър на отбраната Ралица Симеонова ще чуете в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете: 

При висок градус на емоциите и тричасови словесни схватки парламентът върна хартиената бюлетина като опция за гласуване наред с машинния вот. "За" на първо четене гласуваха вносителите от БСП заедно с ГЕРБ и ДПС. Противопоставиха им се от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Български възход" и "Възраждане". Електронното табло отчете и един глас на социалист, който се обяви срещу хартията. Депутатите одобриха по-рано и предложението на служебното правителство за още осем самолета Ф-16 със 162 гласа, които дойдоха от ГЕРБ-СДС, ДПС, "Демократична България", "Български възход" и част от депутатите на "Продължаваме промяната". БСП и "Възраждане" бяха "против". 

След курортите "Слънчев бряг" и "Златни пясъци", и в Приморско украински бежанци - основни майки с деца, излязоха на протест срещу преместването им от хотели в държавни бази. Притесненията им са дали условията ще са подходящи за живот с малки деца. По думите на майките, децата им тъкмо започнали да се социализират, имали избран личен лекар, а някои от тях вече посещавали училище и детска градина. Те настояват програмата да бъде удължена, за да могат да изкарат зимата в хотелите.

Жерар Пике изненадващо обяви края на кариерата си в разгара на сезона на Барселона, предаде "Корнер". Утрешното домакинство на Алмерия ще бъде последната му среща с екипа на родния му клуб. От началото на сезона ветеранът е в ролята на резерва - нещо, на което не е свикнал в дългата си и впечатляваща кариера при каталунците. Той бе наясно с този факт още от края на миналия сезон, особено предвид трансферите на Андреас Кристенсен и Жул Конде, както и потенциала за развитие на Ерик Гарсия и Роналд Араухо. Така на практика той бе едва пети избор, стане ли дума за позицията в центъра на отбранта. Личните проблеми също са изиграли своята роля. Още преди да се раздели с дългогодишната си половинка Шакира, Пике се оказа в центъра на скандал с аудиозаписи, свързани с президента на футболната федерация на страната - Луис Рубиалес. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Ясно е кой стои зад това един от войниците от бял мрамор - част от Паметника на незнайния воин в Хасково, да осъмне без глава. Чуйте в Podcast новините.