С какво ще запомним този ден?

Претрупването от желание за провеждане на референдуми, съчетано с желанието за предсрочни избори, може да се тълкува като "инженеринг" на това да се обърка общественото съзнание с прекаленото замисляне за важни теми и някъде, някой да извлече своите лични дивиденти - още от коментара на проф. д-р Росен Стоянов, преподавател по Медии и комуникации в Нов български университет чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Новото служебно правителство, начело с Гълъб Донев, официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев представи задачите и приоритетите пред кабинета "Донев 2". След обявяването на приоритетите държавният глава заяви, че без парламентарна подкрепа правителството е успяло да спре "свободното падане на държавата", да парира кризите, да проведе честни избори и да открие нови възможности за възходящо развитие на страната. Той даде пример с един от най-критичните сектори - енергетиката, където бе завършен интерконекторът с Гърция и се организираха първите прозрачни реални търгове за доставка на втечнен газ. Румен Радев поздрави кабинетът, че е успял да овладее основният фактор, който генерира инфлация, а именно цените на енергоносителите.

Предполагаем китайски разузнавателен балон бе засечен да лети над Съединените щати и Канада. Изтребители са в готовност да свалят обекта при нареждане от Белия дом. Първо беше съобщено за подозрителен балон, който лети над западния американски щат Монтана, където във военновъздушната база се съхраняват ядрени ракети. Министерството на отбраната на Канада заяви, че движенията на предполагаемия балон се следят активно от Северноамериканското военно въздушно-космическо командване. В отговор китайското външно министерство обяви, че проверява съобщенията, а от Пекин предупредиха, че спекулациите не помагат в тази ситуация.

Сериозни закани си отправиха Благой Иванов-Багата и Марчин Тибура преди битката им в неделя сутрин. UFC Fight Night ще се проведе в Лас Вегас и ще стартира в 8 часа наше време, като двубоят е трети в програмата и ще бъде излъчван пряко по MAX Sport 2 HD. Българинът се завръща в октагона след 8 месеца пауза заради здравословен проблем, а съперникът е повече от сериозен. Залогът за Багата е голям - при победа той ще влезе в Топ 10.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Всеки четвърти българин би заминал да живее в друга държава, ако разполага с всички необходими документи. Това показват резултатите от проучване на световната Асоциация "Галъп интернешънъл" в 57 държави, покриващо около две трети от глобалното население. Чуйте повече във вечерните Podcast новини.