С какво ще запомним този ден?  

Като член на ЕС, подкрепящ каузата на Украйна, нямаме никаква причина да каним посланика на страна, която ни е включила в списъка на неприятелските си страни и имаме всички причини да поканим президента на Украйна за видеобръщение пред българските депутати - още от коментара на преподавателя по политически науки в Софийския университет проф. Татяна Дронзина чуйте в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете: 

Частичната мобилизация в Русия почти приключи, а финалът ѝ ще бъде след около две седмици. Това обяви руският президент Владимир Путин пред журналисти, цитиран от ТАСС. 222 000 от приблизително 300 000 души вече са мобилизирани, стана ясно от думите му. "Мобилизацията вече приключва. Сега 222 000 души от 300 000 са мобилизирани във формированията на войските. Смятам, че до около две седмици всички мобилизационни дейности ще приключат", каза руският държавен глава. 

Борислав Иванов, който опида да свали украинското знаме от сградата на Столичната община, подаде оставка като заместник-председател на Столичния общински съвет. Това обяви във "Фейсбук" шефът на столичните общинари Георги Георгиев. Иванов, който е от партия "Възраждане" и оглавява комисията по ред и сигурност в местния парламент, влезе в сградата на общината маскиран, минавайки през кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и заплашвайки, че ще свали украинското знаме от фасадата, "когато си поиска". Според председателя на СОС Иванов не е успял да свали украинското знаме, макар последният да твърди обратното. Колегите общинари се обединиха в исканата оставка на Илиев.

Пламен Константинов е новият селекционер на националния ни отбор по волейбол, предаде "Корнер". Решението бе взето с мнозинство от Управителния съвет на родната федерация, който днес се събра в офиса на централата. Константинов ще замени Николай Желязков, който напусна след разочароващото представяне на Световното първенство в Полша. Сред другите кандидати бяха доскорошния треньор на юношите Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джуалиани. Константинов има опит с националния отбор, като беше начело между 2014-а и 2018-а година. Постигна девето място на Световното първенство в края на престоя си, когато договорът му изтече. За спеца обаче предстои трудна следваща година, в която България ще участва в Лигата на нациите и ще приеме Европейското първенство, а освен това и олимпийска квалификация за Игрите в Париж през 2024 година.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Българското сдружение "Иван Михайлов" в Битоля е извършило дискриминация на национална и етническа основа. Кой твърди това и каква е българската позиция по въпроса? Чуйте във вечерните Podcast новини.