Защо денят започва така? 

Защото продължава тенденцията за малко случаи на COVID-19, не са много обаче и ваксинираните. 

Служебният премиер свиква първото си заседание на Съвета по сигурност - вицепремиери, министри и ръководители на специалните служби ще обсъждат сигурността и борбата с корупцията. 

А може би, защото Роджър Федерер обяви, че се оттегля от "Ролан Гарос".

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Обществена развала, поквара и подкупничество" - това пише в Българския тълковен речник срещу думата "корупция". А според Речник на чуждите думи в българския език това е "поквара, подкупничество на държавни служители и обществени дейци".

Обяснявамe думата, защото ще цитирамe интервю на икономиста проф. Стив Ханке, който през уикенда каза, че бизнес моделът на Балканите е пагубно покварен - моделът на протегнатата за подаяния ръка. Бизнесът иска международна подкрепа от Западна Европа. "Това не е формула за успех, а за стимулиране и подхранване на корупция", изтъкна известният икономист пред bTV. В коментар на наложените от правителството на Съединените щати санкции на българи по закона "Магнитски" Ханке каза, че единствената разлика между корупцията по времето на комунизма и в сегашно време, е, че сега има много повече за крадене, отколкото тогава. 

Ето защо днес ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

 Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.