Какво се случи до този час?

Три са версиите за тежката катастрофа край Панчарево, при която загина човек и пострадаха още девет души, шестима от тях са непълнолетни. По първоначална информация става дума за удар между три автомобила, предаде БНР. Пострадалите още снощи са откарани в две болници в София - в Пирогов е настанена 29-годишна жена, която е в много тежко състояние, съобщи директорът на болницата д-р Валентин Димитров. Там е и момче с травма на главата, но без опасност за живота, други две момчета са били обработени и освободени за домашно лечение. В болница Света Анна са откарани три момичета на 14, на 16 и 18 години. Две от тях са с опасност за живота, а третото е в крайно тежко състояние, съобщиха от здравното заведение.

До 90 милиона лева може да стигне размерът на щетите в пострадалите от наводненията карловски села, съобщи за радио "Пловдив" кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Повече от 340 къщи са засегнати от бедствието. Шест от тях са напълно разрушени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее. Днес трябва да бъдат готови списъците със семейства от селата в Карловско, които ще бъдат подпомогнати с финансова помощ от Агенцията за социално подпомагане. Те са общо 378.

България изрева мощно на Евро 2022 по баскетбол с победа над Грузия, предаде "Корнер". "Лъвовете" ни останаха в играта за класиране дори в елиминациите на първенството, въпреки че стартираха с три загуби в групата. След силните мачове, но не донесли успех, срещу Испания, Турция и Черна гора, българските играчи отново показаха характер и мъжество, а този път те бяха възнаградени. Победата идва точно 11 години и 1 ден, след като за последен път спечелихме мач на европейско първенство по баскетбол. И тогава това бе пак срещу Грузия (79:69), по време на форума в Литва. Ако спечелим тази вечер от 17:15 часа срещу Белгия, ще продължим във фазата на елиминациите.

"Като Общото събрание от трима души ти наложи фирма-управител, която ще ти иска една пенсия на месец такса, няма да може да те глобяват, защото няма да имаш пари за глобата". Това е един от коментарите ви във връзка с днешния ни въпрос: "Ще има глоба, ако не се впишете в домовата книга на входа. Подкрепяте ли?". Какво още споделихте на страницата на подкаста, ще ви разкажем в края на новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Бюст на древногръцката богиня Атина и чаша от 470-та година преди Новата ера са сред антиките на стойност около 19 милиона долара, откраднати от Италия и върнати обратно от прокурори в Ню Йорк, предаде "Франс прес". Как са стигнали до САЩ и къде са били съхранявани, разказваме в новините.

А какво ще кажете за това?

"Ще има глоба, ако не се впишете в домовата книга на входа. Подкрепяте ли?" - това ви питаме във връзка с предложени от служебното правителство законодателни промени. 

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.