Какво се случи до този час?

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускането на 3 февруари на 48-ото Народно събрание. Тогава той ще назначи служебно правителство, като в него има само една промяна спрямо досегашния кабинет - министър на културата ще е Найден Тодоров, който заменя Велислав Минеков.

Русия подготвя нова офанзива срещу Украйна, това каза украинският министър на отбраната, който предупреди, че тя би могла да се случи след 24-и февруари. По негови думи Москва е събрала хиляди войници и атаката ще се случи по повод годишнината от първото им нахлуване. Изказването му идва в момент, когато украинското разузнаване твърди, че президентът Владимир Путин е наредил на силите си да превземат Донбас преди края на пролетта.

Барселона увеличи аванса си пред Реал Мадрид на 8 точки, след като победи с 2:1 Бетис като гост в първи мач от 19-ия кръг в Испания. Каталунците нанесоха удара си след почивката с голове на Рафиня и Роберт Левандовски, а в края автогол на Жул Кунде направи последните минути интересни.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Изследователи от Чикагския университет са разработили подобен на хамелеон строителен материал, който променя инфрачервения си цвят и количеството топлина, което поглъща или отделя, в зависимост от температурата на заобикалящата среда, пише Юрикалърт. В горещи дни материалът излъчва до 92% от съдържащата се в него инфрачервена топлина, което спомага за охлаждането на вътрешността на сградата. Каква е тайната на материала чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

Служебният премиер Гълъб Донев се обърна към министрите си на последното заседание на правителството вчера така: "Благодаря ви, че преди шест месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, когато приехте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки всички нападки и проблеми, показахте здрави нерви и характер в битките, които водихме да върнем държавата на хората."

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.