Какво се случи до този час?

Софийската градска прокуратура проверява за евентуално извършено престъпление против Републиката. Обект на проверката, възложена на ДАНС, е Военен съюз - Българско народно опълчение "Шипка", за който е постъпил сигнал на 12 декември, че извършва противодържавна дейност. Въпросната организация се определя като неправителствена, а в своята "Фейсбук" страница пише: "Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!". След приключване на проверката, обществеността ще бъде информирана за резултатите от нея, добавят от Софийската градска прокуратура.

16-метров аквариум се спука в хотел в центъра на германската столица Берлин, ранявайки двама души. Повече от 100 екипа за първа помощ са извикани на място, за да се справят с щетите. Причината за инцидента, станал малко преди шест часа сутринта местно време, все още не е ясна. Чул се е много силен шум и части от фасадата на хотела, където се е намирал аквариумът, са излетели на улицата. Изключително голямо количество вода се е изляло на улицата отвън. Осеян с отломки, районът е отцепен, докато улицата, на която се намира хотелът, е затворена.

Българската мъжка щафета по плуване влезе във финала на 4 по 200 метра свободен стил по време на световното първенство в малък басейн в Мелбърн. Това е исторически първи световен финал в щафетата за България, постигнат от карето в състав Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев, съобщава "Корнер". Нашите дадоха шесто време в сериите - с 6 минути и 56 секунди, с което намериха място сред осемте финалисти. Българите ще стартират на финала в коридор №7, а останалите четворки, които ще се впуснат в преследването на отличия в дисциплината са, Испания, Южна Корея, Япония, Италия, Съединените щати, Австралия и Канада. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Делото на депутата от ГЕРБ Делян Добрев за обида и клевета срещу евродепутата Елена Йончева приключи окончателно.

А какво ще кажете за това?

Ден след като беше издигната номинацията на академик Николай Денков за премиер от "Продължаваме промяната", започнаха и разговорите с парламентарните групи. На такива бяха поканени всички представени в парламента партии, макар по-рано от ПП да бяха обявили, че не от всички търсят подкрепа за редовно правителство с втория мандат.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.