Защо денят започва така?

Защото представители на шестте парламентарни групи решиха - ще заседават в историческата сграда на площад "Народно събрание", поне за откриването на 45-ия парламент.

В Словения хора се заразяват нарочно с Covid-19, искат да докажат антитела и да пътуват свободно със сертификат.

А може би, защото Бич (на френски: Bitche) за французите е име на град, за Facebook обаче е нецензурна дума. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за силен вятър и значителни валежи с гръмотевици в общо 14 области в страната за днес. В Северозападна България предупреждението е за силен вятър, като поривите му може да достигнат до 70-90 километра в час. В областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново през нощта срещу сряда се очакват силен вятър, значителни количества дъжд с гръмотевици, възможни са и градушки. Силни пориви на вятъра ще има и в областите Пазарджик и Пловдив.  

Жълтият код е в сила тогава, когато времето е потенциално опасно. 

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.