Какво се случи до този час?

План за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз" ще подготвят министерствата на енергетиката и на финансите и това ще се случи утре, обяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на първото редовно заседание на служебното правителство. А следващата седмица енергийното министерство ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ с цел да бъде осигурено отоплението на хората до края на зимния сезон. Премиерът посочи, че от създадения кризисен щаб за справяне с енергийните проблеми очаква реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения.

Съдът призна за виновен и осъди на 7 години лишаване от свобода бившия шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров по обвинение за пране на пари. Делото е в съдебна фаза от 3 септември 2009 г., а днес завърши на първа инстанция в Софийския градски съд, припомня bTV. Срещу Димитров има четири дела. Той беше осъден на три години затвор за безстопанственост. Второто дело беше прекратено след поправка в закона, третото е за длъжностно присвояване и е във Върховния съд. Днешното решение може да бъде обжалвано пред апелативния съд.

Григор Димитров победи французина Адриан Манарино на старта на седмото си участие на турнира във Вашингтон, предаде "Корнер". Първата ни ракета преодоля съперника след над два часа игра, като мина през някои трудни моменти. Поне видимо обаче нямаше следи от травмата в бедрото, извадила Димитров от "Уимбълдън" и попречила му да играе повече от месец. Победата го праща срещу Себастиан Корда от САЩ, който далеч по-бързо и лесно надви аржентинеца Себастиан Баес с 6:1, 6:4.. Ако спечели и този двубой, българинът ще влезе в четвъртфиналите.

А днес ви питаме: "Ще минете ли на отопление с ток заради неясната ситуация с газа?". В края на Podcast новините можете да чуете най-интересното от вашите коментари.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Ще се повторят ли екстремните горещини, на които Европа стана свидетел през юли? И доколко човешката дейност влияе на нетипични температури, като 40 градуса във Великобритания? Ще научите в Podcast новините от синоптика ни Иво Некитов и климатолога д-р Симеон Матев - главен асистент в Геолого-географския факултет на СУ.

А какво ще кажете за това?

"Ще минете ли на отопление с ток заради неясната ситуация с газа?" - това ви питаме днес след заявката на служебния кабинет, че няма гарантирани доставки на природен газ до края на годината, а само до края на септември. От Министерския съвет обявиха, че създават кризисен щаб, който да осигури такива доставки и да работи за овладяване на цените на енергоносителите.

До този момент преобладават отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.