С какво ще запомним този ден? 

"За предстоящата зима най-добре е да се обърне внимание на мерките, които ще намалят потребяването на природен газ. Най-евтинoто синьо гориво тази зима ще бъде спестеното. Ако намалим потреблението и търсенето, ще намалим и цените за всички потребители в страната" - в Podcast новините чуйте още от коментара Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум и консултант на КНСБ по енергийните въпроси.

И още от темите, които ще чуете: 

Доставките на руски петрол за Унгария, Чехия и Словакия през Украйна бяха прекратени. Руската компания "Транснефт" обяви като причина, че плащанията за транзитните такси не могат да бъдат обработени поради европейските санкции. САЩ пък обявиха, че ще предоставят нова оръжейна помощ за Киев на стойност 1 милиард долара, което е най-големият пакет от началото на войната, докато руските войски продължават да напредват бавно в Донбас. Остават сериозни и рисковете заради ситуацията около запорожката АЕЦ, за атаката над която Русия и Украйна си разменят взаимни обвинения. 

Серина Уилямс официално обяви, че приключва професионалната си спортна кариера след Откритото първенство на САЩ, предаде "Корнер". Последният турнир от Шлема за сезона стартира на 29 август, като той ще е последен и за една от най-великите спортистки в историята изобщо. Освен това US Open ще е последният шанс на Серина да достигне постижението на Маргарет Корт от 24 титли в Шлема, което тя толкова дълго преследваше, но изгледите това да се случи не са големи. След миналогодишния "Уимбъдлън", Серина прекара повече от година далеч от корта, а новината за нейното отпадане идва часове, след като тя постигна първата си победа от над 14 месеца насам.

Едно от първите неща, които здравният министър Асен Меджидиев свърши на поста си, бе да облекчи COVID мерките в София - маските остават задължителни само в аптеки, лечебни и социални заведения и в градския транспорт. Заповедта е в сила 18 август. Освен това, той се е договорил със служебния министър на транспорта Илин Димитров и за спешно осигуряване на по една допълнителна линейка за всеки черноморски курорт у нас. Ще бъде изграден и Координационен център за спешна помощ на българското Черноморие. Новината идва в ден, в който двама чуждестранни туристи се удавиха в Слънчев бряг и в Приморско, свлачище затрупа двама души, заведение, автомобили и каравани между Балчик и и Албена, а в Бургаско имаше три пожара, единият от които взе жертва. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

"Твой Дани, твой Джон!" - така се подписа Джон Траволта под поста си в социалните мрежи, с който се сбогува с жената, с която изиграха главните роли в "Брилянтин" - Оливия Нютън-Джон. Как светът изпрати актрисата и кънтри певица, която почина на 73 години, чуйте в Podcast новините.