Защо денят започва така? 

Защото главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов продължават с брифингите дори след закриването на щаба. 

Над 14 000 дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън" стоят на склад у нас, докато ваксинационният шаб не реши дали ще се ползват.

От "Пфайзер" обявиха, че може да е нужно и поставянето на трета доза.

А може би, защото канадски депутат се появи гол на видеоконферентно заседание на парламента. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

Липсата на физически упражнения е свързана с по-висок риск от смърт при COVID-19 или с прекарване на заболяването под тежката му форма, показват резултатите от британско проучване сред 50 хиляди души. Учените установили, че на хората, които са имали ниска физическа активност поне две години преди пандемията, по-често се налагало да бъдат хоспитализирани заради коронавируса, по-често попадали в интензивни отделения и не успявали да се преборят с болестта. Като рисков фактор за изкарване на тежката форма на заболяването обездвижването е поставено на трето място след напредналата възраст и претърпяна трансплантация на органи. В сравнение с останалите рискови фактори като тютюнопушене, затлъстяване, високо кръвно налягане, сърдечносъводи и ракови заболявания, ниската физическа активност се оказала с най-висока опасност при всички отчетени резултати, констатират учените.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.