С какво ще запомним този ден?

"Да не формираме нови дефицити, да наваксаме старите, а децата да стоят спокойни в класните стаи" - какво още пожелава за себе си и за учениците началният учител Михаела Божанкова на фона на очакване за дървена ваканция, чуйте в Podcast новините.

И още от темите на 14 септември:

Близо 18 процента е годишната инфлация през август, отчете националната статистика. Най-много е поскъпнал природният газ. По-ниски цени се отчитат при брашното и хлебните изделия, както и при кореноплодните зеленчуци. За сметка на това голяма част от останалите зеленчуци, млечните и месните продукти основно отбелязват поскъпване. Поевтиняване на транспорта, както и на бензина се отчитат през август спрямо юли.

Боряна Калейн е приета в болница, няма да участва в Световното първенство в София, предаде "Корнер". "Имам неприятната възможност да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки на Световното първенство - Боряна Калейн, няма да вземе участие. Това, което мога да кажа, че е в болница с много висока температура от 39,4 градуса. Безкрайно съжалявам. По всяка вероятност има някаква вирусна инфекция. Докторът на отбора и доктор Сиракова са категорични, че тя не може да вземе участие с такава висока температура", каза президентът на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

След 40 години в МВР и 16 години начело на пожарната, комисар Николай Николов излиза в пенсия. Още чуйте в новините.