Какво се случи до този час?

Ицо Хазарта влиза в политиката. Ще бъде водач на листата на "Продължаваме промяната" в избирателния район, от който се кандидатират Бойко Борисов и Корнелия Нинова. За включването в изборната надпревара съобщи самият изпълнител във Фейсбук. И допълни, че всичко, което е постигнал до момента, го дължи на страната си. "Ако не е България, аз съм никой", твърди Хазарта.

Извънредният конгрес на Българския футболен съюз започна. С 411 гласа за Борислав Михайлов беше освободен от поста президент. А за това място ще се борят шестима кандидати, включително Михайлов, който е в управлението на федерацията от 2005 година.

Грип все още няма, но трябва да внимаваме с инфекциите на гърлото, които при децата най-често се причиняват от бактерии и в такива случаи трябва да се предпише антибиотик - още от седмичния здравен коментар за Dir Podcast на проф. Тодор Кантарджиев ще чуете в подкаста.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Заболеваемостта от COVID-19 ще продължи да расте и идната седмица ще има вторичен пик на четвъртата вълна. След 2 седмици ще се увеличат и починалите, предупреди пред bTV математикът проф. Николай Витанов. Въпреки това, според Витанов няма да се стигне до нов локдаун.

Междувременно областният управител на София - област Радослав Стойчев разпореди преустановяване на всички масови мероприятия, а кина и театри да работят на 30% от капацитета си. От 12 до 24 октомври учениците в областта минават на ротационен принцип на обучение, детските градини и яслите остават отворени.

Ето защо питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.