С какво ще запомним този ден? 

Политическият момент е по-скоро благоприятен за връщане на НДСВ, но едва ли ще успее да повтори успеха си от 2001 г. без харизматична обединяваща фигура - още от коментара на социолога Мира Радева чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:  

Марихуана за 6 милиона лева задържа полицията в Горна Оряховица. Наркотикът е бил предназначен за разпространение в училищата в региона. Задържани са шестимата участници в групата - от производителя до разпространителите. Марихуаната е била отглеждана в оранжерии в бившия консервен комбинат в лясковското село Джулюница, като депото за разпространение е разбито тази нощ. Разбитата група е действала от месец. На задържаните предстои да бъдат повдигнати обвинения. В акция "Бяло", започнала на 7 декември, са задържани общо 580 души, образувани са 470 досъдебни производства. Действията на МВР и прокуратурата продължават, а главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Иван Демерджиев изразиха удовлетвореност от съвместната работа. Шефът на следствието Борислав Сарафов пък предупреди, че все повече ученици стават дилъри на наркотици.

Европейският парламент гласува с голямо мнозинство за отстраняване от поста на един от заместник-председателите на институцията - гъркинята Ева Кайли, заради корупционен скандал, вероятно свързан с Катар, предаде Франс прес. Кайли е един от шестимата задържани при полицейска акция в Белгия като част от разследване за предполагаема корупция. На четирима са повдигнати обвинения, а двамата други са освободени. Адвокатът на Кайли настоява, че тя е невинна.

Тодор Янчев е новият треньор на третия в класирането на родния елит - ЦСКА 1948. Янчев има 383 мача за ЦСКА и шест трофея с "червения" екип, като се превръща в поредния играч с богато минало на "Българска армия", който преминава в редиците на ЦСКА 1948. За назначението се говореше от няколко дни, а това ще е първият професионален клуб, който Тодор Янчев оглавява в треньорската си кариера, която до момента премина почти изцяло в ролята на помощник, припомня "Корнер". Куриозно е, че преди девет дни той получи първата си работа като старши треньор, а тя бе начело на втородивизионния Спортист (Своге).

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Ако все още нямате елха, може да се сдобиете с такава с кауза. Може да ги намерите пред Министерството на земеделието в София. Чуйте подробности във вечерните Podcast новини.