С какво ще запомним този ден? 

Усилията на ГЕРБ са като операция "смокиново листо" - изглеждаме сериозни, взели сме начинанието си присърце, изпълняваме нашата част, но всъщност нямаме никакво желание да съставяме правителство - още от коментара на политолога и преподавател в Нов български университет д-р Любомир Стефанов чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Компенсацията от 200 лева за мегаватчас ще бъде за всички небитови потребители, присъединени към мрежите на ниско, средно и високо напрежение. Това приеха депутатите с проект на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия. Депутатите гласуваха редакция в свое решение от началото на ноември, с което възложиха на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия. Предложението за промяната бе направено от Драгомир Стойнев от "БСП за България" и бе прието със 164 гласа "за", един "против" и четирима "въздържали се". Отпада текст на Владислав Панев "Демократична България" относно условията за получаване на компенсации, защото според вносителя те са "кумулативни" и са "непостижими".

Сръбският бизнесмен Драган Шолак, който чрез компаниите си "Спорт Републик" и "Юнайтед Груп" вече няколко месеца е спряган за нов собственик на Левски, излезе с официално становище по темата. В него се опровергават появилите се информации, че сделката за придобиване на мажоритарния пакет акции е факт, като Шолак помоли медиите да не спекулират с темата, докато няма нещо официално, информира "Корнер". Шолак казва, че ако сделка за Левски бъде сключена, тя ще бъде оповестена чрез официален източник, а не от медиите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че може да се съгласи със Съединените щати за нуждата от траен мир в Украйна, но изрази песимизъм по отношение на перспективата за преговори, докато не бъдат постигнати целите на "специалната военна операция", предаде Ройтерс. Както американският президент Джо Байдън, така и руският му колега ВладИмир Путин казаха, че са отворени за дипломатическо решение за Украйна, но не се очертава двамата лидери да се срещнат, а освен това и двете страни не са съгласни с условията за преговори.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Актрисата Диана Димитрова обяви какво е целяла с обвиненията от миналата седмица към неназован неин колега. Чуйте във вечерните Podcast новини.