С какво ще запомним този ден? 

Поскъпването на водата е неминуемо, ако не искаме да попаднем в ситуацията "Вода газим, жадни ходим" - коментара на вицепрезидента на КТ "Подкрепа" Иоанис Партениотис ще чуете във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете: 

Министерството на иновациите и растежа обяви кредитен продукт от 96 милиона лева за гарантиране на заеми на малки и средни фирми. С помощта на Фонда на фондовете седем банки ще отпускат кредити за бизнеса, като се очаква новият продукт да подкрепи портфейл за 240 милиона лева, каза пред журналисти министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Замразените европроекти в строителството ще бъдат размразени - намери се решение на проблем, за който строителите настояват от септември миналата година. А превозвачи вече не искат остаквата на регионалния министър, само на транспортния. Гроздан Караджов обещал още разговори за отлагане на новите ТОЛ такси в Пловдив, но не се предвижда отлагане.

Две трети от българите са на мнение, че трябва да се следва линия на снишаване, въпреки членството в НАТО, а привържениците на пълноценно и активно членство са едва 25 на сто, показват данни от национално проучване на агенция ЕСТАТ, свързано с войната в Украйна. Ако страната ни бъде нападната, едва 6 процента биха хванали оръжие, за да защитят родината. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic