С какво ще запомним този ден?

Човешка грешка е водещата версия за инцидента с македонския автобус на магистрала "Струма". Мантинелата, в която се е нанизало превозното средство, е опасна и е способствала за настъпване на инцидента, обяви на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. 44 са жертвите, а не както се смяташе досега - 45. Според показанията на един от оцелелите от автобуса са слезли осем, а не седем души. Проверява се дали е имало прекачване или слизане на пътуващи. 

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) одобри ваксината на Pfizer и BioNTech срещу COVID-19 и за деца между 5 и 11-годишна възраст. Препаратът вече има разрешение за прилагане при подрастващи над 12 години. А на фона на намаляващата заболеваемост от коронавирус в страната по-големите ученици още не могат да тръгнат на училище, защото тестове още няма. 

Кандидатстването за помощи за първокласници и за осмокласници са най-използваните електронни услуги у нас за годината - още от коментара на Красимир Симонски от Държавната Агенция "Електронно управление" чуйте в Podcast новините. 

Тежка Коледа очаква футболистите на "Левски", призна изпълнителният директор на "синитe" адвокат Иво Ивков. Плащания се извършват по график, но лицензът на тима е все така застрашен, а фалитът не е невъзможен сценарий, цитира го "Корнер".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic