САЩ атакуват Google в съда заради монопол, на фона на започващо разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън и съдебни дела срещу Тръмп за намеса в изборите и заради класифицирани документи. Каква Америка ни показват тези събития? Разделено общество или обичаен демократичен процес? Как изглежда Вашингтон днес?

В новия епизод на "Trendy" Милена и Даниел разговарят между квартал Младост в София и музея "Hirshhorn" в САЩ по темата "Как ще ги стигнем вашингтонците".

В подкаста се поставя актуалния въпрос какво представлява днес най-мощната държава в света? Друг любопитен въпрос е как как тя се представя пред света - през общо популярното, но и през частното, на нивото на всеки отделен човек. Дали за образа на Америка работи повече нейната геополитика или обикновената човешка вежливост? Референция към разговора е и художественото произведение на Глен Лигън Untitled (America/Me), което представлява светлинна инсталация, която акцентира на личното местоимение "Me", като част или като отделен сегмент от "America".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic

Източник: Даниел Ненчев, iStock by Getty Images/колаж: Траяна Генчева, Dir.bg