С какво ще запомним този ден?

Предстоят много важни решения и сериозна промяна в тактическата и стратегическа среда в Украйна, смята председателят на Софийския форум за сигурност и бивш заместник-министър на отбраната Йордан Божилов в контекста на визитата във Вашингтон от страна на украинския президент Володимир Зеленски. Какво още прогнозира експертът за развоя на войната, чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете: 

ДНК експертиза е потвърдила, че родителите, вписани в актовете за раждане на двете разменени бебета от "Шейново", не съответстват на биологичните такива. Заместник-районният прокурор Иван Стефанов каза на брифинг, че се извършва разследване по член 184 от Наказателния кодекс, разпитани са 28 души, взети са биологични материали от майките и е потвърдено, че децата са разменени. Разследването трябва да установи и дали е имало умишлена размяна на бебетата или става въпрос за грешка. А отговорност ще се търси на лицето, допуснало размяната, умишлено или не. Служебният здравен министър Асен Меджидиев обяви, че ще бъдат взети много сериозни мерки "този фрапантен случай" да не се повтаря. За момента бебетата са при родителите, с които са изписани.

Тялото на един от изчезналите на 27 ноември рибари изплува в езерото Мандра в Бургас. Установено е, че става дума за Петър Петров. Заедно с него изчезна и Ивелин Тодоров, от когото все още няма следа. Тялото било забелязано във водата в близост до мястото, където беше открита гумената лодка на двамата рибари. Предстои извършване на аутопсия от съдебна медицина.

Тайсън Фюри и Олександър Усик са постигнали споразумение за мач помежду си, в който трябва да обединят световните титли в тежка категория на професионалния бокс. Въпросният двубой ще се проведе скоро - в началото на 2023 година, като все още няма уточнени дата и място, но детайлите се избистрят един по един. За това съобщи промоутърът на Фюри - Боб Аръм. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Шестокласник даде рецепта на управляващите как да преборят неразбирателството, Какво им предписа момчето, чуйте във вечерните Podcast новини.