С това, че покачването на минималната работна заплата е икономически проблем. През годините е доказано, че това не ефективен барометър и не води до позитиви. Ексклузивният коментар на икономиста Владимир Сиркаров можете да чуете само в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете: 

Петте национално представителни работодателски организации искат извинение заради думи на финансовия министър Асен Василев. Организациите го цитират с изказване на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество: "От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат, така че да няма работещи бедни, защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците. Тук работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарват по 1000 евро".

Проектът за закриване на спецправосъдието е готов и е публикуван за обществено обсъждане от Министерството на правосъдието. В него е записано закриването на специализираните съдилища и прокуратури, уреждане на статуса на работещите в тях съдии, прокурори, следователи и администрация, както и приключването на висящите дела при спазване на принципа за неизменност на състава. Със законопроекта се предлага и отмяна на така наречените "кариерни и финансови бонуси" за членовете на Висшия съдебен съвет, в Инспектората към ВСС и за административните ръководители на съдилищата и прокуратурите и техните заместници.

Американският президент Джо Байдън и първата дама Джил Байдън вече имат още един домашен любимец - това е сиво-бялата тигрова котка на име Уилоу. Първата дама я кръстила на родния си в град в Пенсилвания Уилоу Гроув. Уилоу идва от ферма в Пенсилвания след като направила впечатление на Джил Байдън, прекъсвайки нейно изявление по време на кампанията през 2020 г., скачайки на сцената при първата дама. В Белия дом не е имало котешки обитател след Индия - питомката на президента Джордж Буш.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic