С какво ще запомним този ден? 

С това, че 17 дни след като корабът "Вера Су" заседна край Камен бряг екипажът стъпи на суша. Плавателният съд става българска собственост, тъй като ще бъде поет от български екипаж начело с директора на "Морска администрация", обяви пред bTV транспортният министър Христо Алексиев. По думите му при липса на екипаж "няма да е възможно да се извършат каквито и да е действия по разтоварване и изтегляне на кораба", а освен това и става ничия територия. Тоест с качването на български екипаж съдът става наша собственост", обясни той.

След международното разследване "Досиетата Пандора" бившият депутат Делян Пеевски даде обяснения пред ДАНС. От агенцията вчера обясниха, че проверяват информация за възможни финансови нарушения на български юридически и физически лица в офшорни зони. Официалното становище на Пеевски е, че няма недекларирани офшорни дружества и че тези твърдения са "предизборна манипулация". 

18 деца са загинали при катастрофи в страната само за юли и август. До 11 октомври "Пътна полиция" ще следи за безопасността на най-малките по пътищата, като екипи на КАТ ще бъдат разположени в районите на детски градини, училища, площадки, паркове и градини, спортни зали и стадиони, изобщо обекти, посещавани от деца, обяви инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към главна дирекция "Национална полиция". 

"Сертификатът за ваксинация срещу COVID е равностоен на документ за самоличност, а фалшифицирането му е заплаха за здравето и за имиджа на България пред останалия свят. Затова държавата трябва да обяви строги наказания за такива практики" - още от коментара на председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров чуйте в подкаст новините. 

Снимка: БТА

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic