Какво се случи до този час? 

Състоянието на Християн Пендиков, който беше пребит в Охрид, се подобрява и вече е изведен от реанимация, съобщиха пред БТА от Военномедицинската академия, където бе настанен за лечение. След операция за стабилизиране на долна челюст, Пендиков е настанен в Отделението по орална хирургия. Секретарят на българския клуб "Цар Борис Трети" беше пребит на 19 януари в Северна Македония, а това е и поводът днес външният ни министър Николай Милков да говори пред депутатите. Добавянето на тази точка в дневния ред на парламента обаче скара депутатите.

Международният олимпийски комитет отказа да се произнесе окончателно около казуса с участието на руски и беларуски спортисти на предстоящата олимпиада в Париж догодина, като засега те остават в програмата. В официално изявление се казва, че въпросните състезатели най-вероятно ще могат да участват, но под неутрален флаг. Въпросът обаче засега остава отворен и все още няма финално решение, а на този етап забрана липсва. Позицията на Международния олимпийски комитет идва след думи на украинския президент Володимир Зеленски, който публично призова за изхвърляне на руснаци и беларуси от олимпийското движение и Игрите в Париж. За да участват обаче, въпросните спортисти все пак ще трябва да отговарят на едно важно условие - да не са изразили публично подкрепата си към руската агресия в Украйна.

"Предложенията, от които трябва да избираме, са от зле към мега зле. Това няма нищо общо с избирателя. Системата е сгрешена" - това е един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "Съгласни ли сте, че вотът е показателен за интелигентността на избирателя?"

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко? 

Паметник на кирилицата ще бъде изграден в Лос Анджелис. Подробностите чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Съгласни ли сте, че вотът е показателен за интелигентността на избирателя?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Да. Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.