Какво се случи до този час?

Топлофикацията във Велико Търново иска да вдигне цената на парното с 332 процента от 1 юли. Столичната иска само 29 процента ръст. Това става ясно от заявленията на топлофикациите у нас, които Комисията за енергийно и водно регулиране е публикувала в сряда, предаде "24 часа". Лидер в исканото увеличение на цената е "Топлофикация - Велико Търново", която при сегашна цена от 107 лв. за мегаватчас е заявила 464 лв., което е 332% увеличение. След нея по процент на поскъпване е дружеството във Враца, което заявява 216 на сто поскъпване на топлинната енергия. При другите топлофикации предложенията са между 116 и 177%. Единствено при втората по големина топлофикация - тази на ЕВН в Пловдив, в заявлението ѝ цената е заменена с три хикса. Вероятното увеличение при различните дружества ще бъде между 30 и 50%, посочва изданието.

Освободиха ръководството на Комисията за защита на потребителите. Мандатът им изтекъл преди 2 години. За нов председател е назначен Иван Френкев, а за членове - Велина Николова-Великова и Николай Мравов. Правителственото решение е взето на неприсъствено заседание.

"Хомосексуалните мъже не са единствените застрашени от маймунска шарка, в основата на предаването ѝ е продължителният близък контакт" - още от коментара на вирусолога от БАН проф. Радостина Александрова ще чуете в Podcast новините.

"На хора без диплома, но с опит да се признават способности. Подкрепяте ли?" ви питаме днес. Коментарите ви по темата варират от "В IT средите масово се търсят хора с опит. Никой не се интересува от завършеното образование, ако човек има познания и професионализъм!" до "Навсякъде по света, за да заемеш определена длъжност, се изисква определено образование!"

Кои други ваши мнения ни впечатлиха чуйте в подкаста: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"На хора без диплома, но с опит да се признават способности. Подкрепяте ли?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Да".

Повдигаме въпроса във връзка с новия Закон за насърчаване на заетостта. Целта му е да вкара на пазара на труда част от 900-те хиляди българи, които не учат, не работят и не са регистрирани в бюрата по труда. В него се предвижда хората без диплома за дадена специалност, но с реален опит, да получат признаване на способностите си през валидиране.

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.