С какво ще запомним този ден?

Държавата подготвя компенсации за бизнеса. По 50 лева за мегаватчас изразходван ток ще се дават на фирмите от декември, ако новият парламент актуализира бюджета. Помощите ще бъдат достъпни и през първите шест месеца на следващата година, обеща премиерът Стефан Янев. А заради това, че страната ни успява да задържи едни от най-ниските цени на тока в Европа, министърът на енергетиката Андрей Живков няма да подава оставка.

Неуспелият кандидат за министър на "Има такъв народ" Петър Илиев е плагиатствал. Заключението е на Етичната комисия на Софийския университет. Ректорът на Алма матер поиска уволнението му като преподавател в Юридическия факулет.

Румен Радев предизвика Бойко Борисов: да се кандидатира за президент, защото така е редно. Лидерът на ГЕРБ засега мълчи. В битката за поста влиза и певицата Луна. Според нея е невежество да даваш обещания на хората.

Кандидатите, които биха могли да бъдат конкуренция на Румен Радев за "Дондуков" 2, закъсняха с решението дали ще следват тясна партийна линия или ще се опитат да разширят обхвата от избиратели - още от коментара на политолога Марая Цветкова ще чуете в подкаст новините.

Снимка: Личен архив

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Снимка: Dir.bg