"Когато бях малък, си мислех, че..." е нова група във Фейсбук за споделяне на истории и заблуди от детството. В нея най-различни хора публикуват забавни спомени и детски фантазии. Така например, писателят Георги Господинов пише: "Когато бях малък, си представях "Шамарената фабрика" като голямо хале с поточна линия и механични ръце, които се въртят като лопати и бият шамари".

Журналистът от "Не!Новините" Самуил Петканов пък споделя следното: "Като кажеха "преждеговорищия" лелите по "талавизора", си мислех, че някой говори с прежда или докато плете и се чудех какво за бога ми се случва".

Наред с популярни разказвачи на истории като Господинов и Петканов, в групата публикуват и други най-различни хора. Мария Николова, например казва: "Когато бях малка, си мислех, че телевизионните говорители, които се появяваха по двойки в новините, са женени".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Актьорът Момчил Степанов пък споделя: "Когато бях малък, баща ми ми каза, че са ме кръстили Момчил, защото съм момче. И изпадах в ужас от мига, когато ще стана мъж и ще трябва да се прекръстя на Мъжил".

Това са само две от многото детски заблуди споделени в групата "Когато бях малък, си мислех, че..." във Фейсбук. За кратко време, тя стана много популярна и успя да акумулира смях, спомени и чудесни истории. Ето защо, във втория брой на подкаста на Dir.bg обсъждаме детството. Водещите Милена и Даниел спорят с конкретни аргументи кое детство е по-хубаво - днешното или онова отпреди 30 години. 

Според Милена: "Сегашното детство е по-яко, защото децата имат много повече избори".

Даниел отговаря: "Преди детството беше по-хубаво, защото в него имаше повече въображение, например в очакването или пък в книгите".

В предаването със свои възгледи за детството участват съ-създателката на групата "Когато бях малък, си мислех, че..." Ива Дайновска-Йочева и един от хората споделили своя история там - Самуил Петканов от "Не!Новините".

Trendy e нов формат за новости и тенденции. Можете да го слушате в Dir.bg и в платформите за подкасти.

Чуйте още - първото издание, посветено на "Президентството като шоу".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic