С какво ще запомним този ден?

От години у нас не се провежда никаква жилищна политика. Крайно време е страната ни да изпълни ангажиментите си в тази посока, като член на Европейския съюз - коментара на Минчо Бенов - национален директор на "Хабитат България" ще чуете в Podcast новините.

И още от темите на 15 април:

Любомир Каримански не беше избран за управител на БНБ. За кандидатурата на "Има такъв народ" гласуваха депутатите от партията на Слави Трифонов, ДПС и един депутат от ГЕРБ. С въздържал се, което беше най-голямата част от вота, гласуваха 65 души от "Продължаваме промяната", 56 от ГЕРБ, 7 от БСП, 12 от Демократична България. Цялата група на Възраждане гласува против тази кандидатура. В реч от парламентарната трибуна Каримански благодари за научените уроци и постави въпроса за доверието в рамките на коалицията.

Международният валутен фонд прогнозира двицифрена стойност на инфлацията у нас и препоръчва прогресивно данъчно облагане за личните доходи. Според ръководителя на редовната мисия на фонда у нас Жан-Франсоа Дофен растежът на икономиката ще бъде около три процента, колкото се очаква да бъде и дефицитът на касова основа. По думите му е възможно недостигът в хазната да бъде по-голям заради новите предизвикателства, които поставя войната в Украйна.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic