Какво се случи до този час?

Добри новини за Своге и засегнатите от безводието села - водата в река Искрецка започва да се покачва. Подробностите ще чуете в Podcast новините.

В Казанлък продължава гасенето на пожара във военния полигон, включиха сe и два вертолета. Според директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора комисар Стоян Колев, цитиран от БТА, през нощта е заграден периметър, днес задачата е да се опази този периметър, без да се разпространи огънят. Няма пострадали при инцидента. Има разпределени екипи навсякъде. Работи се интензивно в посока "Север", където, по думите на комисар Колев, е опасното направление на пожара. В помощ на пожарните екипи работят два военни вертолета и около сто души от военните поделения, които се намират от северната страна на стихията. Подбалканският път в участъка между Казанлък и Мъглиж остава затворен поради задимяване над пътното платно, има обходен маршрут.

Великобритания отново влиза в стачна вълна - железничари, докери и пощенски служители искат повишение на заплатите, предаде "Франс прес". Днес, утре и в събота десетки хиляди служители от британските железници са призовани да спрат работа от синдикатите. Това е нов епизод от най-голямата стачка в сектора от 30 години, започнала в края на юни. В разгара на училищните ваканции държавният оператор на жп мрежата "Нетуърк рейл" (Network Rail) предупреди, че в движение ще бъде едва всеки пети влак и призова британците да пътуват само ако е абсолютно наложително. Утре цялата транспортна мрежа на Лондон ще бъде почти напълно парализирана и трафикът ще остане нарушен през целия уикенд. В неделя докерите от източното английско пристанище Феликстоу, започват 8-дневна стачка, заплашвайки да спрат голяма част от товарния трафик в страната.

"Ще намалиш разходите за отопление и ще ги увеличиш за лекарства!" - един от коментарите ви по днешния ни въпрос: "Ще намалите ли отоплението през зимата, за да икономисате от сметки?". Какво още споделихте с нас до момента, ще чуете в края на подкаста.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Как младите японци да пият повече алкохол и така да стимулират този вид индустрия в страната, където се оказва, че младото поколение пие по-малко от родителите си - отговорите търси кампания на данъчните служби в Япония, която приканва хората на възраст от 20 до 39 години да дават идеи за увеличаване на търсенето на алкохолни напитки сред техните връстници, съобщава BBC. Чуйте още в новините.

А какво ще кажете за това?

"Ще намалите ли отоплението през зимата, за да икономисате от сметки?" - това ви питаме днес във връзка с изчисления на изданието "24 часа", че ако не пестите от топлото, сметките ви ще нараснат, независимо дали се отоплявате на ток, газ, парно, дърва или въглища.

До този момент отговорите "Да" и "Не" се редуват в превеса си. Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.